Treceți la conținutul principal

Fiecare cu basmul lui

Sau ei, mai corect era "Fiecare cu basmul ei" pentru că noi suntem cele care visăm la Feţi-Frumoşi călare pe cai...cai putere de preferat, iar dacă acei cai sunt aranjaţi pe 2 roţi, parcă parcă basmul nostru capătă culoare.

Mda...lăsând la o parte acest aspect puţin important (pe bune!), revin la visele noastre.
Am fost ieri la Fast&Furious 6, da ştiu, că nu are nici o legătură cu titlul, dar aveţi puţintică răbdare. La un moment dat într-un puseu de dragoste neţărmurită unul dintre personajele principale sare în gol să îşi salveze iubita de la moarte. Nu e tocmai evident, dar în acel moment, toată sala a aplaudat. Şi de acolo a (re)început totul.

Dragi bărbaţi, problema noastră a femeilor este că (UNELE) visăm la astfel de situaţii dramatico-senzaţionale. Da suntem prostuţe, când nu apreciem că voi ne luaţi buchete de trandafiri, sau când ne cumpăraţi cercei (deşi acasă mai avem încă enşpe mii de perechi) sau mai ştiu eu ce. Voi nu înţelegeţi că nu suntem chiar atât de complicate pe cât ne credeţi. Visăm la acel bărbat care să facă totul pentru noi, lângă care să ne simţim acasă, la pieptul căruia să ne simţim protejate. Vrem să ne faceţi cadouri ca să ne demonstraţi că ne iubiţi, dar mai mult vrem să vedem dragostea aia cum vă iese prin pori.

E destul de "amuzantă" ideea de a îţi sacrifica propria viaţă pentru a salva persoana iubită pentru că voi nu prea sunteţi în stare de astfel de gesturi. Sunteţi mici şi egoişti (că doar sunteţi nişte copii un pic mai mari, nu?). Dar nouă ne place. Nu vă uitaţi ciudat când în astfel de momente aplaudăm (cum a fost în cazul filmului de aseară) sau ne bufneşte plânsul sau oftăm. Astea suntem.Avem nevoie de dragostea asta uneori chiar dusă la extrem (acum nu vă apucaţi să vă aruncaţi de pe balconu bunicii ca să ne demonstraţi câte-n lună şi în stele....decât dacă nu cumva noi suntem agăţate de vreo liana de pe acolo :)) :D).

O să spuneţi că vrem prea multe. Nu e chiar aşa. Vrem dragoste, avem nevoie de dragoste pentru că şi noi dăm cât cuprinde. Să spunem că noi femeile suntem visătoare, iar voi bărbaţii sunteţi realişti. Hai să le îmbinăm frumos ca să iasă un perfect!

Comentarii

 1. Prost exemplu,prea aberant si ireal,deja trebuie sa citez din (toate_s la fel)
  "Vrei diamante ia calmante du-te si sapa
  Vrei perle dezbraca-te du-te si inoata"

  Vreti prea multe ,deasta nu o sa ajungeti in veci fericite..

  RăspundețiȘtergere
 2. Mda...uneori ne place sa ne complicam existenta!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre asumare și tainele ei

Tinere...mă faci să râd. Și nu că anii nu mi-ar permite, dar într-un oarecare fel am...alte priorități. Nu! Departe de mine a te face să crezi că tu n-ai fi una dintre ele căci, știm prea bine că ești creația Mea cea mai înaltă, însă, vezi tu, dacă ar fi să ascult tot ce-ți înflorește mintea, aș fi nevoit să deschid o piață de flori cât tot Universul. Ah, nu mă înțelege greșit...AUD TOT CE SPUI, doar că nu dau importanță. Știi...exact ca părinții care primesc remarci răutăcioase de la copiii lor, dar aleg să râdă de îndrăzneala lor.

A te ridica împotriva Mea, e cea mai bună dovadă că Mă simți! A Mă nega, e cea mai clară dovadă că te-am rănit...și-Mi pare rău...căci, nu ai înțeles de fapt lecția pe care încercam să ți-o ofer.

Da, ai Liber Arbitru. Da, ești capabil de cel mai strălucit bine  și cel mai dezastruos rău. Da, dragul Meu, ești făcut după chipul și asemănarea Mea, fapt ce te ridică la rangul de Dumnezeu, dar...ți-ai asumat vreodată asta? Așa...pe deplin? Cu responsabilitate,…

Despre tine, iubitule!

Azi nu e despre tine, iubitule. Despre tine sunt toate secundele. Azi nu este despre iubire sau pace pentru că acestea 2 sunt rivale de la începuturile pământului. De fapt, despre ele nu va fi nicicând. Vrei să înlocuim celebrul ”lasă-mă în pace” cu plictisitorul și absurdul ”iubește-mă în pace”? Nu! Eu vreau să nu mă iubești în pace, eu vreau să mă sfâșii așa cum sfâșii eu parfumul de pe hainele tale. Vreau să mă mistui așa cum focul din grădina vecinilor mistuie copacii și iarba, adică viața. Și știi de ce? Pentru că a iubi este departe de a da viață, e o armă nucleară care o amenință.

Vezi tu, azi am spus că nu e despre tine, iubitule, dar e! E despre tot ce nu mai poți să faci pentru că  ești departe. Și mai e despre tot ce poți să faci fiind departe: înalță-te, iubește, zboară! Ai încredere!

Nemurire

Acolo unde se termină infinitul nu sunt eu! E un gol ce nu poate fi umplut dacă nu ești TU! Nu e apă, nu e vânt, nu e viață...e NIMIC.

Râzi...râzi Drace, că din păcatele tale s-a născut Lumea. Din lacrimile tale...Apa și din cuvintele care ard...Vântul...și i-ai adus în lume. I-ai lăsat singuri în frig ca să le îngheți simțurile, să le tacă sufletul, să-i separi în oameni simpli care habar n-au a duce o astfel de Dragoste. E corect?

E corect să permiți Focului să ardă acolo unde n-ar fi călcat în veci? Sau Vântului să cutreiere munți și dealuri pentru un lucru ce abia de-l poate mângâia? Nu, nu e corect! De aia ai permis din când în când ca Vântul și Apa să se regăsească într-un om sau mai mulți. Și atunci când ființele astea se vor întâlni, Vântul va îmbrățișa Vântul, iar Apa-i va învălui. Și tu...tu vei zâmbi, vei râde în hohote, apoi vei plânge și te va durea pentru că vei fi înțeles greșeala făcută.

Pentru că acolo unde se termină infinitul nu vei da de o persoană, vreun obiect s…