Treceți la conținutul principal

În tine, Tu!

Am murit de mii de ori până acum, şi de fiecare dată...în braţele tale. Îmi doresc ca, atunci când inevitabilul se va întâmpla, să părăsesc lumea exact aşa...pentru că ştiu sigur că  Moartea se va simţi intimidată şi îmi va oferi răgazul să-ţi spun că revederea va fi cea mai dulce.

M-am transpus în sute de culori de fiecare dată când degetele tale îmi străpungeau pielea pentru că epidermele noastre crează un proces de electrizare ireal.

Te-am regăsit în ochii lui albaştrii. Te-am aflat în parfumul celuilalt. Mi-ai zâmbit pe sub pletele şatene ale celui făr-de-nume. Mă întreb câţi de "Tu" voi întâlni în viaţa asta şi câţi de "Te iubesc" îmi vor da peste cap demnitatea şi orgoliul.

E un "Tu" în fiecare persoana care m-a răscolit emoţional. A fost un "Tu" la 16 ani, apoi la 19 şi la 24. Va fi un "Tu" când se va fi auzit un mare "Da", un "Tu" la primul scâncet şi de preferat acelaşi "Tu" în momentul în care un pumn de ţărână îmi va lovi locaşul etern.

Vreau să cred că dragostea rămâne aceeaşi. Că "pe ăla l-am iubit mai mult" se transformă în "iubesc ş-am mai iubit", iar "nu pot trăi fără el" accede spre "timpul le rezolvă pe toate, iar dragostea le vindecă".Vă doresc tuturor să vă găsiţi liniştea interioară.


Comentarii

 1. Toate aceste intrebari isi vor gasi raspunsul si se va face liniste in mintea ta atunci cand raspunsul va fi intr-adevar "DA". Trebuie in viata doar sa fim sinceri si sa vedem daca acel "DA" este un "da" hotarat sau e doar o situatie pasagera care ni se pare noua ca e buna. Daca ar fi cu adevarat buna mintea ar tacea si confortul dat de o inima care iubeste face toate aceste intrebari inexistente.
  Nimeni nu a fost atat de norocos sa gaseasca repede convingerea ca a gasit acel "DA". Cam toti trebuie sa gasim raspunsul asta odata cu trecerea anilor si a experientelor/relatiillor traite.
  Pare complicat cu cat avansezi dar apoi totul se reduce iar la simplitate, raspunsurile vin, doar trebuie sa fii capabil sa recunosti cand te opresti, cand ai gasit, cand totalitatea "calitatilor" celuilalt e de-ajuns pentru tine. Lucruri care se schimba si ele de-a lungul vietii.
  Traieste, experimenteaza, clarifica-ti. Dar sa nu ajungi sa il enumeri pe cel de la 16,19,24,27,29,32 si sa nu iti mai fie nimic de-ajuns niciodata.
  Raspunsurile vin tot din interior. Daca te uiti la el cu privirea aia tampa de indragostit, daca cand te suna iti poate "auzi" zambetul si vocea ta exprima iubire desi rosteste niste lucruri banale, daca treci pe langa alti presusi alti "pretendenti" si nici nu-i vezi, daca primesti un mesaj si iti creste pulsul doar stiind ca e de la el, poate atunci iti dai seama ca te-ai indragostit. Si in interior o sa fie o pace deplina.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai mare dreptate. Îţi mulţumesc pentru acest mesaj plin de învăţăminte. Sper, din suflet, să nu ajung în acel punct despre care vorbeşti în paragraful 4.

   O zi minunată îţi doresc, Anonimule :).

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Plouă

Plouă! Și acolo și aici. Peste sufletele toate. Plouă! Și acum îți dau dreptate. Tu mi-ai spus s-ascult, e drept.
Plouă. Pe un aer mai curat. Când te strig, tot nu s-aude. Străzile sunt tot mai mute, Iar ecoul e ciudat.
Plou-acolo și străluce. De-ai putea, m-ai mai seduce? Fiu de lume obosită, Plictisită, folosită.
Plouă, da! Ș-acuma vezi Cum răsare din asfalt, Rece, inocent, cobalt, Omul Nou. Ș-acuma șezi!
Plouă pic fără de pic Nu. N-ai înțeles nimic! Doar ai vrut să te dai mare Și s-arăți cum timpul moare.
Timpul plouă, timpul tace. Lumii tu..să îi dai pace, Fiindcă lumea se descurcă Făr' să creadă-ntr-o nălucă.
Da! Da! Plouă! Plouă, drace. Pleacă și nu te întoarce Lasă-mă să simt și eu Cum e să fii Dumnezeu.
Lasă-mă cu ploaia mea, Tulbure, vicleană, grea, Lasă-mă să învăț lumea Ca să pot jongla cu ea.
Plouă, drace, n-ai ce-i face. Pleacă, iute, nu te-ntoarce. C-altfel o să tot iubesc Sentimentul nefiresc
De a mă juca cu focul.

Despre tine, iubitule!

Azi nu e despre tine, iubitule. Despre tine sunt toate secundele. Azi nu este despre iubire sau pace pentru că acestea 2 sunt rivale de la începuturile pământului. De fapt, despre ele nu va fi nicicând. Vrei să înlocuim celebrul ”lasă-mă în pace” cu plictisitorul și absurdul ”iubește-mă în pace”? Nu! Eu vreau să nu mă iubești în pace, eu vreau să mă sfâșii așa cum sfâșii eu parfumul de pe hainele tale. Vreau să mă mistui așa cum focul din grădina vecinilor mistuie copacii și iarba, adică viața. Și știi de ce? Pentru că a iubi este departe de a da viață, e o armă nucleară care o amenință.

Vezi tu, azi am spus că nu e despre tine, iubitule, dar e! E despre tot ce nu mai poți să faci pentru că  ești departe. Și mai e despre tot ce poți să faci fiind departe: înalță-te, iubește, zboară! Ai încredere!

Arta visatului

Șșșș...închide ochii și ascultă cum inima vorbește mută.
A obosit să irosească suflarea preadumnezeiască,
A nefireștii  reîntoarceri.
Credeai că dacă vei iubi, chiar grabnic te vei mântui
De o povară ireală?
Fetițo, hai, dansează goală!
Și-n dansul tău legat de stele îți vei găsi vise de iele
Ce marea toată-ți vor descrie
Prin lunga țesătură-n ie
Ce-și are magica ei vrie.
Închide ochii când dansezi, când țeși, când zbori, nu când visezi!
Căci când visezi totu-i real.