Treceți la conținutul principal

Și-o țigară


Când noaptea neagră își va trece palma peste buzele tale, să știi că ochii ei te-au uitat. A plecat către Soare-Răsare să-și curețe aripile de cenușa cu care ai ars dragostea voastră. 
Degeaba țipi! Auzul l-a lăsat în dormitor, acolo unde ai urlat prima dată la ea. Degeaba plângi! Sufletul i l-ai rupt în prea multe bucăți ca să te mai poată simți. Vrei să mori? Spânzură-te cu speranțele ei deșarte, ai grijă...au spini!

Când primele raze ale soarelui îți vor arde pielea, să știi că pentru ea nu mai exiști. S-a scurs prin toți porii relația voastră și nicio altă rochie albă nu va spăla păcatul de a vă fi despărțit. Nici ura, nici durerea nu mai pot colora-n albastru cerul înnorat de regretele tale.

Doar când Luna simte atingerea Soarelui, doar atunci, în acea miime de secundă, o mai poți revedea, ca într-un vis, dar nu transforma acea miime de secundă în viața ta...căci ea s-a stins!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nemurire

Acolo unde se termină infinitul nu sunt eu! E un gol ce nu poate fi umplut dacă nu ești TU! Nu e apă, nu e vânt, nu e viață...e NIMIC.

Râzi...râzi Drace, că din păcatele tale s-a născut Lumea. Din lacrimile tale...Apa și din cuvintele care ard...Vântul...și i-ai adus în lume. I-ai lăsat singuri în frig ca să le îngheți simțurile, să le tacă sufletul, să-i separi în oameni simpli care habar n-au a duce o astfel de Dragoste. E corect?

E corect să permiți Focului să ardă acolo unde n-ar fi călcat în veci? Sau Vântului să cutreiere munți și dealuri pentru un lucru ce abia de-l poate mângâia? Nu, nu e corect! De aia ai permis din când în când ca Vântul și Apa să se regăsească într-un om sau mai mulți. Și atunci când ființele astea se vor întâlni, Vântul va îmbrățișa Vântul, iar Apa-i va învălui. Și tu...tu vei zâmbi, vei râde în hohote, apoi vei plânge și te va durea pentru că vei fi înțeles greșeala făcută.

Pentru că acolo unde se termină infinitul nu vei da de o persoană, vreun obiect s…

Despre tine, iubitule!

Azi nu e despre tine, iubitule. Despre tine sunt toate secundele. Azi nu este despre iubire sau pace pentru că acestea 2 sunt rivale de la începuturile pământului. De fapt, despre ele nu va fi nicicând. Vrei să înlocuim celebrul ”lasă-mă în pace” cu plictisitorul și absurdul ”iubește-mă în pace”? Nu! Eu vreau să nu mă iubești în pace, eu vreau să mă sfâșii așa cum sfâșii eu parfumul de pe hainele tale. Vreau să mă mistui așa cum focul din grădina vecinilor mistuie copacii și iarba, adică viața. Și știi de ce? Pentru că a iubi este departe de a da viață, e o armă nucleară care o amenință.

Vezi tu, azi am spus că nu e despre tine, iubitule, dar e! E despre tot ce nu mai poți să faci pentru că  ești departe. Și mai e despre tot ce poți să faci fiind departe: înalță-te, iubește, zboară! Ai încredere!