Treceți la conținutul principal

Exegeza cuvintelor...

Ce intelegi prin 'femeie'? Sau printr-un simplu salut? Dar printr-un film de dragoste sau ...mai rau...printr-o lacrima?
M-am uitat recent la un film de comedie "HOW TO MAKE LOVE TO A WOMAN' se numeste, nimic iesit din comun, dar mi-a atras atentia o replica "Tu nu imi spui niciodata ca ma iubesti"spune ea, "Am crezut ca intelegi prin gesturile pe care le fac fata de tine"spune el. Sau un alt film, de asemenea comedie , "GOING THE DISTANCE"  "Nu ti-am luat nici un cadou de ziua ta pentru ca ai spus ca nu vrei niciunul!"replica lui , "Am spus ca nu vreau nimic...scump, important, dar asta nu insemna ca nu imi doream nimic de ziua mea, sa nu ma mai suni niciodata!" replica ei , raspunsul lui este memorabil "Asta ce inseamna ca ar trebui sa te sun totusi?".
Dragi domni, ce stiti voi despre noi? Ne ascultati macar 10sec cand vorbim? Folositi atat de des cuvinte pe care nu le intelegeti pe deplin, le folositi doar ca sa ne inchideti gura. Plangem la un film romantic si voi aveti impresia ca ne-a intrat un cui in picior. Vorbim cu prieteni la telefon si voi aveti impresia ca va inselam. Suntem fericite si voi ne intrebati " Ce prostie ai mai facut azi de esti asa fericita, ascunzi ceva?". Pentru voi cuvintele iau alta conotatie, realitatea se schimba, totul devine suspicios...cand de fapt totul e atat de simplu. Zambim pentru ca am avut o zi buna, pentru ca afara e vara, copilul a spus primul cuvant, prietena noastra a fost promovata, amicul de vis-a-vis se casatoreste. Plangem de bucurie , de tristete , cand ne dam seama ca am facut atatea si nimic din ce am facut voi nu ati apreciat...
Sunteti barbati, noi suntem ...'specimene', cuvantul asta il intelegeti pe deplin, nu?


Comentarii

 1. Hai sa-ti dau si eu un exemplu. Recent am fost luata peste picior ca sunt femiista. L-am intrebat foarte senina pe barbatul in cauza ce intelege el prin feminism. Raspuns: "Atunci cand femeile ies in strada si tipa ca ele sunt femei si vor drepturi and suff si le sunt superioare barbatilor si d-astea"
  Adica suntem niste specimene si vrem stuff:))

  RăspundețiȘtergere
 2. Exact, sincer pe mine de la un timp ma amuza astfel de comentarii, dar am trecut printr-o perioada critica in care imi venea sa ii strang de gat pe toti, tocmai datorita acestei arogante cu care trateaza fiecare subiect in parte!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu cred ca e aroganta cat e ignoranta. Macar daca ar avea bunu' simt sa se documenteze un pic inainte sa dea cu pietre. Da' de! Toti barbatii se pricep la fotbal, politica si femei!

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca tot ai adus aminte de "How to make love to a woman"...uite ce mi-a placut mie cel mai mult din film:
  << Nu exista "alesul". Doar daca nu il socotesti pe cel din imaginatia ta. Uite ce cred. Cred ca iti gasesti persoana potrivita cu care vrei sa-ti faci o viata, apoi o faci pe acea persoana sa fie perfecta pentru tine. Si incerci din greu. >>
  Referitor la ce ai scris tu, nu chiar toti barbatii sunt atat de ignoranti sau nu stiu sa aprecieze, insa asta depinde de sufletul tau de femeie si cum acesta il invata, incetul cu incetul, ca pentru noi, pana si cel mai mic detaliu este crucial. Sa nu uitam ca suntem femei, avem o mare capacitate empatica si suntem intuitive...asta ne face sa reusim, cu dragoste, sa luam barbatul de langa noi si sa-l modelam asa cum este frumos. Ca in fond, doar unul conteaza, restul doar ocupa spatiul. :D

  RăspundețiȘtergere
 5. Anchu sunt total de acord cu tine si asta cred ca face orice femeie in final. Ceea ce eu incerc sa explic aici , nu tine de persoana iubita de LANGA MINE ci de oamenii din jurul meu. De acei barbati care ma trateaza inferior doar pentru ca sunt femeie , de acei barbati care nu isi asuma raspunderea cand sunt devina, etc.
  Si mie mi-a placut foarte mult replica de care tu ai adus aminte.
  Multumesc pentru sfat oricum!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre asumare și tainele ei

Tinere...mă faci să râd. Și nu că anii nu mi-ar permite, dar într-un oarecare fel am...alte priorități. Nu! Departe de mine a te face să crezi că tu n-ai fi una dintre ele căci, știm prea bine că ești creația Mea cea mai înaltă, însă, vezi tu, dacă ar fi să ascult tot ce-ți înflorește mintea, aș fi nevoit să deschid o piață de flori cât tot Universul. Ah, nu mă înțelege greșit...AUD TOT CE SPUI, doar că nu dau importanță. Știi...exact ca părinții care primesc remarci răutăcioase de la copiii lor, dar aleg să râdă de îndrăzneala lor.

A te ridica împotriva Mea, e cea mai bună dovadă că Mă simți! A Mă nega, e cea mai clară dovadă că te-am rănit...și-Mi pare rău...căci, nu ai înțeles de fapt lecția pe care încercam să ți-o ofer.

Da, ai Liber Arbitru. Da, ești capabil de cel mai strălucit bine  și cel mai dezastruos rău. Da, dragul Meu, ești făcut după chipul și asemănarea Mea, fapt ce te ridică la rangul de Dumnezeu, dar...ți-ai asumat vreodată asta? Așa...pe deplin? Cu responsabilitate,…

Despre tine, iubitule!

Azi nu e despre tine, iubitule. Despre tine sunt toate secundele. Azi nu este despre iubire sau pace pentru că acestea 2 sunt rivale de la începuturile pământului. De fapt, despre ele nu va fi nicicând. Vrei să înlocuim celebrul ”lasă-mă în pace” cu plictisitorul și absurdul ”iubește-mă în pace”? Nu! Eu vreau să nu mă iubești în pace, eu vreau să mă sfâșii așa cum sfâșii eu parfumul de pe hainele tale. Vreau să mă mistui așa cum focul din grădina vecinilor mistuie copacii și iarba, adică viața. Și știi de ce? Pentru că a iubi este departe de a da viață, e o armă nucleară care o amenință.

Vezi tu, azi am spus că nu e despre tine, iubitule, dar e! E despre tot ce nu mai poți să faci pentru că  ești departe. Și mai e despre tot ce poți să faci fiind departe: înalță-te, iubește, zboară! Ai încredere!

Nemurire

Acolo unde se termină infinitul nu sunt eu! E un gol ce nu poate fi umplut dacă nu ești TU! Nu e apă, nu e vânt, nu e viață...e NIMIC.

Râzi...râzi Drace, că din păcatele tale s-a născut Lumea. Din lacrimile tale...Apa și din cuvintele care ard...Vântul...și i-ai adus în lume. I-ai lăsat singuri în frig ca să le îngheți simțurile, să le tacă sufletul, să-i separi în oameni simpli care habar n-au a duce o astfel de Dragoste. E corect?

E corect să permiți Focului să ardă acolo unde n-ar fi călcat în veci? Sau Vântului să cutreiere munți și dealuri pentru un lucru ce abia de-l poate mângâia? Nu, nu e corect! De aia ai permis din când în când ca Vântul și Apa să se regăsească într-un om sau mai mulți. Și atunci când ființele astea se vor întâlni, Vântul va îmbrățișa Vântul, iar Apa-i va învălui. Și tu...tu vei zâmbi, vei râde în hohote, apoi vei plânge și te va durea pentru că vei fi înțeles greșeala făcută.

Pentru că acolo unde se termină infinitul nu vei da de o persoană, vreun obiect s…